Eller måske bare en teenager?

Sådan sikrer du hjemmet for en hyper teenagehund og gør alenetiden meget mere behagelig for alle.

Huskelisten inden du går ud af døren:

  • Hvis ”luftetursjakken” hænger på knagen, og der er en duft af godbidder fra højre forlomme, så er det altid en god idé at fjerne jakken. Så er der en mindre fristelse at gå i gang med, når teenagehunden er alene hjemme.
  • Ligeledes bør du nok stille dine yndlingssko og -støvler et passende sted, så de også er hele, når du kommer hjem.
  • Den der super fede og lidt for dyre hundeseng, som du kom til at købe – husk at stille den væk, når du ikke er hjemme.
  • Hvalpen er ved eller har skiftet tænder, og de skal altså bruges til noget fornuftigt!

Kun brugt en gang - af hunden...

Når du er hjemme, så giv din hund et godt kødben. Det aktiverer ikke kun munden, men også næse, hjerne og resten af kroppen. Du kan læse mere om hvordan du finder det rigtige kødben her eller se kødbens-video her. Når hunden får kødben, så nedsætter du også risikoen for bidskader i hjemmet, da hunden bruger sine kæber til det, de er skabt til, og dermed ikke har behov for at bide i dine yndlingsting.

Ingen kødben, når hunden er alene!

Når hunden er alene hjemme, skal du IKKE give den kødben eller andre hårde tyggeting. Tænk hvis uheldet var ude, og du ikke var der til at pille kødbenet ud af luftrøret!

I stedet kan du lave en ”KONG”. Fyld den med lækkerier og opbevar den i fryseren, så har du altid en hyggelig snack, som giver hunden ro på, mens den slikker indholdet i sig.

KONG med kødfars - ren hygge

”Nej, den ødelægger ikke noget, den går bare på væggene”

Hvis din unghund er ”hyper”, så kunne det være en god idé at kigge på kosten. Fodrer du den med RIGTIG mad, eller med en masse kornprodukter, som giver et sukkerboost og ild i rumpetten? Hvede, majs og roetrævler/snitter virker på hunden, som på os. Hurtig energi og et par gode håndtag på hofterne. Hverken hundene eller vi har godt af al det hvide brød, som det jo reelt er.

Din hund skal naturligvis stimuleres fysisk og trænes, men kosten er også en vigtig brik for mental sundhed. Derfor er det vigtigt at du serverer mad, som krop og tarmsystem kan forstå og have glæde af, og ikke blot ”Nutellamadder”, som smager godt, men ikke tilbyder så meget andet for hundens sundhed.

RigtigHundemad = livskvalitet

RigtigHundemad er jo BARF, som i råt kød. Men vi har også udvalgt de allerbedste tørfoderproducenter, som kun putter det i posen, som har en reel ernæringsmæssig værdi – og naturligvis også smager godt. Fælles for vores tørfodertyper er, at de alle indeholder korrekt afbalancerede råvarer, kan du til enhver tid tilbyde din hund andet mad, dvs at du behøver ikke at blande maden ved foderskift, du kan skifte, som det passer dig, uden at det slår hundens mave i stykker. Vi vil rigtig gerne opfordre til, at hunden ikke får det samme i skålen hver dag, resten af deres liv. Det handler jo om livskvalitet, og hvem gider at få det samme serveret hele livet igennem?

En hund, som får RIGTIG mad i skålen, uanset om det er råt eller tørfoder, vil hvile bedre i sig selv, være mindre destruktiv, kvikkere i pæren og pølle meget mindre.

Mange tror fejlagtigt, at det er dyrt at fodre sin hund med barf. Det er det langtfra! Og jo tidligere du serverer råt kød for din hund, jo bedre start på livet får den. Du minimerer risikoen for allergier, styrker immunforsvaret og serverer dobbelt så meget mad, som når du fodrer med tørfoder. Det giver større mæthed og dermed større livsglæde. Madbudgettet for en 10 kg voksen hund på barf er ca. 10 kr om dagen. Det kan du ikke engang købe en kop kaffe for!

Samme størrelse måltid, tørfoder vs barf

RigtigHundemad’s tørfoder: Now FreshNaturea GrainfreeNaturea Naturals

Vælger du at fodre med tørfoder fra RigtigHundemad, så koster det næsten det samme, som at fodre med barf. Men det er jo logisk, idet der er brugt lige så sunde råvarer i produktionen. Vores erfaring er, at hundene (OG kattene!), som fodres med tørfoder fra RigtigHundemad, klarer sig lige så fint, og er lige så super lækre i pels og muskelmasse, som dem på barf. Så det er kun op til dig at vælge, hvad der passer sig bedst hjemme hos jer. Og det er helt fint at blande barf og tørfoder. Bare hunden (og katten!) er glad 😊