Sommertid er grilltid.

Sådan er det, uanset om den danske sommer brillerer eller driller.

Og hvad har det så med hundemad at gøre?
 
Jo, f.eks så holder hunde jo lige så meget af grillens fristelser som os, det er bare ikke alt, der er lige godt at servere. Men det er der råd for!
 

Hvorfor ikke grille en bøf eller burger til hunden?

Når du spørger dine gæster, hvordan de gerne vil have deres bøf; gennemstegt, medium eller halvrå, så kan du også spørge din hund!
Og her vil svaret være: Uden krydderier, ketchup, sennep og løg, gerne 
halvrå, tak!
 
Og hvem har ikke været til en grillaften hvor det nærmest er et overflødighedshorn af kød? Marineret, barbercue-krydderier, hemmelige saucer…
Og der er altid meget mere, end vi kan spise.

Men hvad nu hvis…
 
Hvis nu du ventede med at pensle marinade og drysse krydderier på, til kødet kom på grillen, så står du måske tilbage med et fad med et par ferske bøffer, som måske har stået ude for længe til at kunne gemmes. Og voila! Så er der grillmad til vovser!  Du kan selvfølgelig helgardere og have den ægte vare på køl.. En pakke med RigtigHundemad BARF.

Hjørnestenen i RigtigHundemad er vores BARF-produkter: Råt kød! Altså mad, der er udviklet til og passer til hunden og kattens genetik og fysiologi, måske lidt mere besværligt for dig, men det allerbedste og sundeste, du kan tilbyde dine pelsede venner.
Det må vovserne få og IKKE få

Salat, bagte kartofler, grillede peberfrugter osv, det er også glimrende hundemad,
hvis du har sparet på krydderierne. Pølsebrød og burgerboller må du gerne gemme til fuglene; det er tomme kalorier, som hunden ikke behøver at indtage.
 

Advarsler om hele majskolber

Der har været advarsler om at give hunde hele majskolber. Ulykken er sket fordi hunden har slugt hele kolben, og dermed måtte en tur forbi dyrlægen og få den opereret ud. Men har du en hund, som kan administrere en majskolbe, altså pille de søde majs af og lade kolben ligge tilbage, så er det også en hyggestund for hunden. Og lidt extra rengøring til dig. Majsene får du igen glæde af, når du skal samle op efter din hund dagen efter. De passerer fine og gule igennem hele systemet.

 

Kyllingeben - må kun serveres rå!

Så har du et kyllingelår, som ikke nåede på grillen, så er det ok at give det til hunden. Men ikke det gennemstegte kyllingelår. Hvis hunden knuser knoglen, kan den splintre og gøre skade på tarmsystemet. Men er det råt, er benet blødt, og hundens mavesyre kan gøre kål på det. Og skulle det blive kastet op igen, så er det også rigtigt. Er det slugte benstykke for stort til tarmen, så ryger det ud den vej det kom ind. Fuldstændigt afpillet for kød, det har mavesyren nemlig sørget for. Det er ok at pille det stegte kød af benet og give til hunden.

 

Advarsler om grillede ben


Stegte ben hører ikke til i en hundemave. De opfører sig ikke som rå ben, og kan gøre mere skade end gavn.

Steger du f.eks. T-Bone steaks, så skal du ikke tilbyde din hund benet – med mindre at du har en meget lille hund, som kan have glæde af at pille de sidste kødrester af benet, og ikke kan sluge hele benet. Generelt er det bedst, når du serverer bærende ben (de hårde ben) for din hund, at de er mindst lige så store, som hundens hoved. Så kan den ikke sluge det eller få det galt i halsen.