RigtigHundemad er rigtig god til det med mad!

Men vi er også gode til en masse andre ting!
Vores livsfilosofi er at gøre alting så naturligt som overhovedet muligt, og derfor stritter det imod alt hvad vi gør, for at hjælpe vores pelsede venner til et bedre liv, når du som ejer hele tiden bliver udsat for et sandt bombardement af giftige flåt- og loppemidler og truslen om hvad der kan ske, hvis ikke du bruger det.

Flåterne har været her lige siden dinosaurerne! Men det var nok ikke derfor de uddøde.... dinosaurerne altså.

Omkring år 1900 fandt forskerne de første symptomer på flåtoverførte vira, så det er ikke et nyt fænomen. Men det er nyt, at vi skal fylde vores dyr med gift, for at de ikke skal blive syge. Og det i sig selv er da sygt!?

Flåter - er de virkelig så farlige?


Det vigtigste forsvar mod flåter, er et sundt og velfungerende immunforsvar - og her anbefaler vi naturligvis, at man indtager fødevarer af højeste kvalitet. Og det kan vi naturligvis hjælpe med. Men vi har udvidet sortimentet, så vi også kan hjælpe dig af med blodsugerne.

Er du panisk over for disse små snyltende blodsugere, så kan du skræmme dem væk på en mere naturlig måde, end ved at forgifte din bedste ven. Flåter finder sit bytte via kropsvarmen, men også lugt.

OG skulle du være så uheldig at få en af disse skamløse blodsugere med hjem, så fortvivl ikke! Modsat lopper, så kan flåterne ikke overleve indendørs, så de hverken formerer sig eller flytter ind i hundekurven.

I RigtigHundemads sortiment finder du, (ud over den Rigtige Mad til styrkelse af immunforsvaret), også et bredt udvalg af produkter, som kan holde blodsugerne lidt på afstand. Disse produkter er så fine, at du uden problemer kan bruge dem på dig selv og dine kære, både for at holde flåter, men også myggene væk.

Se produkter mod flåter ➤

HUSK 
Fjerner du en fastbidt flåt, så er det vigtigste, at du holder øje med såret. Om der går infektion i bidstedet, eller det heler hurtigt. Er huden efter biddet rød og hævet 24 timer efter flåten er fjernet, så skal du nok søge læge og få behandling med antibiotika.

Selv du har brugt de populære giftmidler, er din hund ikke 100% sikker på at undgå flåtbid. Og er flåten inficeret med virus, så kommer I nemmest omkring det med et sundt og godt helbred. Og så er vi tilbage til spørgsmålet om, hvilken effekt de populære giftmidler har på immunforsvaret og helbredet!?

Du kan læse mere omkring skovflåter her hos Miljø- og Fødevarestyrelsen

10 gode råd - Sådan overlever du flåterne

 1. Du kan ikke undgå flåterne 100%, men gå ikke i panik!
 2. Brug et naturligt flåtmiddel som f.eks. Anibio Melaflon eller Tic-Spray. Spray direkte på pelsen, eller kom det på en opvredet klud, som du stryger over hele hunden eller katten – og dine egne ben.
 3. Flåterne er længe om at finde det rigtige sted at sætte sig fast, så du kan i ro og mag gennemgå hunden (og dig selv), når I er kommet hjem fra gåturen.
 4. Når du ser en lille sort plet, så er det sikkert en flåt. Fjern den straks.
 5. Hav et glas med f.eks. Melaflon stående på havebordet, så du altid har et sted at gøre af flåterne. (Har du ikke have og dermed ikke et havebord, så kan toilettet fint bruges i stedet.)
 6. Vær opmærksom på, at flåten kommer i glasset, og ikke kravler op ad din hånd.
 7. Ser du en flåt, som har bidt sig fast, så arbejd dig omhyggeligt igennem pelsen, grib flåten der, hvor den sidder fast i huden, og træk den ud – enten med dine negle eller med en flåttang. Tryk ikke flåten på maven! Det er klamt og den kan komme til at brække sig ind i bidhullet.
 8. Det gør ikke ondt på hunden at få fjernet flåter (kun hvis du tager en tot pels med). Smid flåten i ”flåt-glasset”, så kommer den ikke og generer dig igen.
 9. Går der infektion i såret, så søg læge. Ellers skal du ikke være bekymret, selvom du kan mærke en lille bule ved bidstedet.
 10. Gå ikke i panik, hvis du ikke får hele flåten med. Hvis hovedet sidder tilbage, kan det ”kradses væk” efter en dags tid.

En forårstur i skoven...

Her er resultatet af en tur i skoven uden "gå-væk-flåt" behandling; en festlig omgang blodsugere på en (1!) hund. Flåterne er puttet i et glas med Anibio Melaflon, bare lige nok til at dække bunden.

På billedet nederst er der gået et par timer, og her kan man se hvordan flåterne har krøllet sig helt sammen og trukket vejret for sidste gang.

Når du bruger Anibios produkter, f.eks. Melaflon, så forgifter du ikke din hund, men du sprayer eller drypper den med en æterisk olie, som får flåterne til at holde sig langt væk. Og her kan man tydeligt se hvorfor flåterne frygter Melaflon!

(Havde det været et glas med vand, var størstedelen bare kravlet op igen)

Flåter i Anibio Melaflon

3 ting du aldrig må gøre hvis din hund er blevet bidt af en flåt

 1. Gå aldrig i panik. Fjern flåten med tommel- og pegefingernegl (altid ved hånden), eller brug en flåttang, hvis du har tålmodighed til det.
 2. Hæld aldrig giftige piller i din hund. Du forgifter din hund, så flåterne dør, når de suger dens blod.
 3. Dryp aldrig gift i nakken på din hund. Du forgifter din hund og dine omgivelser.

Bekæmp flåter - 3 nemme ting du selv kan gøre

 1. Forebyg med æteriske olier, som blodsugerne ikke kan lide. F.eks. Anibio Melaflon & Tic-Spray. Mange har også positive erfaringer med Tic-Clip i halsbåndet og Tic-Off i vandskålen. Helt giftfrie alternativer, som skræmmer de fleste flåter væk.
 2. Fjern flåterne, når du ser dem.
 3. Put flåterne i et glas med f.eks. Melaflon, så de er færdige med at genere os andre.