Dårlig ånde? Fedtet pels? 

Tungen hængende ud af et muntert gab, med stødvise glade og forventningsfulde pust af kloak, så du må dreje hovedet væk. Følelsen af fedtede og beskidte fingre efter at have nusset med din bedste ven.

Bedårende øjne og en pote i skødet for at du ikke stopper med at nusse, - hvem kan stå for det? Men det føles bare ikke lige så rart for dig, som for hunden? Og hundens ånde! Pu-ha!

Du køber dig fattig i "tandbørster" og "vidundermidler", som lover ren mund og frisk ånde. 
Du børster tænder på hunden, men den har stadig drageånde.

Du vasker hunden for at komme fedtet og lugten til livs, men to dage efter lugter hunden igen – for ikke at tale om stanken af våd hund, som fylder hele hjemmet efter hver vask. 

Mange har en masse gode råd, men der er bare ikke rigtig noget der virker...

Så læs med her:

Hvis ydersiden ikke er perfekt, så er det fordi den er gal med indersiden!

Hvis kroppen ikke får den hensigtsmæssige ernæring, så går systemet i ”selvsving”.

-Jamen, jeg køber jo det bedste og dyreste foder til min hund!, siger du måske.

Svaret kan være, at du tilfører hunden masser af komprimerede næringsstoffer, men fordi de ikke er bundet sammen med de korrekte fibre, så ophober de sig i tarmsystemet og giver ubalance i hele systemet. Og dårlig ånde. Og jo oftere du vasker fedtet af hunden, jo mere fedt producerer den.

Tørfoder

I dag er trenden, at tørfoder skal være ”kornfrit”. Dette er en udløber af, at der igennem de seneste årtier er brugt ringere og ringere produkter som fyldstoffer i tørfoderet. I dag har vi en masse stakkels hunde, som er blevet allergiske over for lagermider og husstøvmider. Derfor er det ”kornfrit” tørfoder, der hitter.

Men bare fordi det er kornfrit, er det ikke et SUPER PREMIUM foder! (læs evt http://us8.campaign-archive2.com/?u=1d7f2369e686e376d52c08391&id=c0bb6188f6

 

ALLE RigtigHundemads leverandører, både tørfoder, barf og snacks er underlagt vores strenge kvalitetskrav: 

Altid frisk kød, bedst mulige dyrevelfærd, pålidelige underleverandører, ingen ingredienser fra Østen, hvor produktionsforhold ikke kan kontrolleres.

BARF

Når man fodrer sin hund med barf (biologically appropriate raw food) – råt kød, er hundene oftest i topform. Men sætter man sig ikke ind i hvordan man fodrer sin hund (eller kat) med råt kød, så kan man også opnå en kedelig pels og stinkende ånde.

Hvis man bruger færdige barfmenuer skal man sikre sig, at disse indeholder fibre nok til at holde tarmsystemet i gang. Finthakkede produkter, hvor hundene ikke får lov til at tygge sig rigtigt igennem måltidet, der, hvor du ikke kan skelne de forskellige ingredienser fra hinanden (kødstykker, brusk, grøntsager osv) kan være lige så bløde for tarmene, som tørfoder uden fibre. Læs evt ”vogt Dem for efterligninger!”

I RigtigHundemads menuer (F.eks. Bella's Favorit Barf) bruges kun frisk kød fra kendte leverandører, alle produkter kan spores tilbage til opdrætter eller jæger. Vi bruger udelukkende kød fra Danmark, Sverige (rensdyr) og Tyskland.

5 nemme måder at få frisk ånde og blank pels

 1. Vælg tørfoder uden majs, gluten, soja og hvede og med frisk kød som første ingrediens Se her!
 2. Giv hunden RigtigHundemad BARF eller Bella's Favorit Barf!
 3. Giv hunden kødben. Marv er sundt fedtstof, som hjælper med til en blank pels.
 4. Giv hunden knogler: Bløde knogler renser tænder, støtter led og knogler og renser tarmsystemet inkl. Analkirtlerne og giver et sundt fordøjelsessystem og dermed støtte til pelsen.
 5. Giv hunden en SUND olie, f.eks. Grizzly lakseolie, Anibio Hørfrøolie eller Anibio Pels CompleX

 

De 3 værste syndere, der giver dårlig ånde og fedtet pels - 3 fødevarer din hund skal undgå, hvis den har fedtet pels

 1. Billigt tørfoder og snacks fyldt med korn
 2. (Rød) Lakseolie i gennemsigtige flasker.
 3. Giftige flåtmidler

3 fødevarer din hund skal spise, for at få frisk ånde og flot pels

 1. Rigtig mad, som i sunde råvarer. Tørfoder produceret af kød og friske råvarer
 2. Rå æg
 3. Marv eller SUND olie, f.eks. Grizzly lakseolie, Anibio Hørfrøolie eller Anibio Pels CompleX

FÆLLES for både tørfoder og barf

Du skal altid tilbyde din hund et godt kødben. Mindst en gang om ugen! Læs mere om hvordan du vælger det rigtige kødben her: http://www.rigtighundemad.dk/da/rigtighundemad/rigtighundemad-barf/koedben/

Men min hund kan ikke tygge kødben!

Den sluger benet! Den graver det ned!

Det er der også råd for!

Når du tilbyder din hund de RIGTIGE ben, dvs bløde knogler, som kan spises uden at brække tænder eller splintre, så kan du også få disse i hakket RigtigHundemad-version. Du kan servere de hakkede ben, som de er, eller du kan drysse dem over måltidet – både barf og tørkost.

 

Velbekomme! :)