Er det vigtigt med kornfrit foder til hunde og katte?

De seneste år har der været hype omkring foder uden korn. Mange producenter har omstillet deres produktion til også at have kornfrie varianter i sortimentet.

Men hvorfor? Hvorfor må hunde og katte ikke få kornprodukter?
Ser vi tilbage i tiden, så var der sådan set ikke noget problem i at fodre sin hund eller kat med kornholdige produkter. Og madrester. Problemet er, at de kornprodukter, som oftest bliver brugt i industrielt fremstillet tørfoder, er af så ringe kvalitet, at dyrene ganske enkelt ikke kan bruge det til noget. Og dertil kommer så konserveringsmidlerne.

Kornfrit hunde- og kattefoder er nødt til at indeholde en kulhydratkilde til at holde det hele sammen i en kugle. Stivelse fra f.eks. kartoffel. Ofte indeholder kornfrit tørfoder store mængder kødmel (modsat ferskt kød) for at opnå et højt proteinindhold. Derfor er det vigtigt, når du kigger på indholdsfortegnelsen på tørfoderet, at der er en rimelig fordeling mellem ferskt kød og kødmel. Kødmelet kan være hårdt brændt og opvarmet flere gange, og kan derfor være en udfordring at fordøje og optage i kroppen. Flere kæledyrsejere oplever, at deres hunde og katte får dårlig mave, når de er skiftet over på et dyrt kornfrit tørfoder. Dette kan skyldes et for højt indhold af kødmel. Eller for få fibre.

Forstå indholdsfortegnelsen på din hund eller kats foder. Uanset om det er kornfrit eller med f.eks. ris og havre. Ris og havre kan være en udmærket kulhydratkilde (til at holde sammen på kuglerne og give de vigtige fibre!) Er du i tvivl om din hund eller kat skal have foder med eller uden "korn", så spørg din RigtigHundemad forhandler!

Lagermideallergi – støvallergi - begge er lidelser, som ofte er opstået pga tørfoder af ringe kvalitet. Og det værste er, at denne allergi kan gå i arv fra mor til hvalpe.