Allergifoder til hunde

Hos RigtigHundemad for får vi ofte disse spørgsmål: 

- Min hund har lager- og støvmideallergi, hvilket foder skal jeg bruge?

- Hvordan ved jeg, om min hund/kat har foderallergi?

- Min hund/kat får hotspots – har den allergi for loppespyt?

- Min hund/kat klør sig hele tiden, og vi får næsten ikke lukket et øje om natten, selvom den får allergifoder?

- Nu har jeg prøvet mange slags allergifoder til min hund/kat, men den klør sig stadig, så vi får sprøjter og piller hos dyrlægen. Hvad skal jeg gøre?

Kan du genkende noget af ovenstående? Det er frygteligt stressfyldt for både hund/kat og ejer, når hunden/katten rammes af ”kløesyge”. Og fordi hunden/katten ikke selv kan fortælle hvad der er galt, så må du som den ansvarsfulde kæledyrsejer du er, prøve at gætte dig frem. Er løsningen allergifoder?

Du kan gøre det på den dyre måde og få taget allergi-test hos dyrlægen.

Og på den ubehagelige måde med medicinering og ”allergifoder”. Det er skrappe sager, som du skal proppe i ”allergidyret”.

Eller vi kan gøre det på den gratis (eller næsten, dyret skal jo have mad) måde: Udelukkelseskost!

Tjek indholdsfortegnelsen på det foder, som du serverer. Find et produkt, hvor du undgår de samme ingredienser. Hvis det synes håbløst, så kan du altid kontakte RigtigHundemad, hvor vi kan hjælpe dig med at finde ind til allergenerne og finde det rigtige allergifoder til din bedste ven. Måske skal hunden slet ikke have tørfoder mere? Måske skal du tilbyde din allergiske hund kød, kødsort for kødsort og se, hvordan hunden reagerer, og hermed finde frem til det, som din hund kan trives på.

Allergifoder behøver ikke at være specialkost. Faktisk skal det højst sandsynligt bare være rigtig mad – f.eks. RigtigHundemad!

Er du i tvivl om din hund eller kat kan have allergi og det måske kan skyldes foder, så spørg os. Du kan finde din forhandler af RigtigHundemad her!

Rodney Habib - Pet Nutrition Blogger