De 3 værste syndere, der giver din hund dårlig, tynd eller nervøs mave

 

1. Ensidig fodring

Får din hund altid det samme foder? Det samme, som de anbefalede hos kennelen, fordi hvis den får andet, så går det ud over maven?

Ensidig fodring giver ensidig fordøjelse. Men hunden er jo en alsidig ”jæger”, som gerne spiser alt, hvad den finder på sin vej

 

2. ”Hård” proteinkilde

Foder med højt proteinindhold er oftest lig med et stort indhold af kødmel, som kan have en negativ effekt på fordøjelsessystemet.

 

3. Fedt og hårde kødben

 

3 måder at få en stærkere og sundere mave i balance

 

Hvad kan du gøre?

Du skal først og fremmest læse indholdsfortegnelsen på posen med mad. Hvis det er fyld med majs, hvede og gluten, som er rigtig godt, når du bager brød og kager, så skal du nok overveje at finde et foder, som indeholder kød og grønt. Foderskiftet tager måske en lille uges tid, men herefter har mavesyren rettet sig at fordøje det, den oprindeligt er skabt til. Og herefter vil den også bedre kunne håndtere naturlige snacks, kødben og ikke mindst, de lækre rester af kød og grøntsager fra dit eget bord.

 

Ofte indeholder kornfrit tørfoder store mængder kødmel (modsat ferskt kød) for at opnå et højt proteinindhold. Derfor er det vigtigt, når du kigger på indholdsfortegnelsen på foderet, at der er en rimelig fordeling mellem ferskt kød og kødmel. Kødmelet er hårdt brændt og opvarmet flere gange, og kan derfor være en udfordring at fordøje og optage i kroppen. Mange oplever, at deres hund får dårlig mave, når de er skiftet over på et dyrt kornfrit tørfoder. Dette kan skyldes et for højt indhold af kødmel. Eller for få fibre.

 

3

Der er forskel på ben! Bærende ben er lige til at knække tænderne på, og risikoen for forstoppelse (eller det, der er værre) eller tynd mave, er overhængende.

Hvis du giver din hund marvben, har du gjort den en tjeneste, selvom du synes, at det er noget værre gris, der kommer ud i den anden ende. Marv er super sundt, men det er fedt. Og fedt giver altså ”løs” mave. Sådan er det.

 

BARF!

Fodrer du din hund med BARF, har du sikkert opdaget, at det er forskelligt, det, der kommer ud i den anden ende. Det er lige så forskelligt, som det, vi putter i skålen. Denne oplevelse går man glip af, når man udelukkende fodrer med tørfoder.

En sund og velfungerende tarmflora skal kunne tåle at spise både tørfoder, kød og kødben og det er helt naturligt, at der så er variabler i den anden ende; ikke to pøller er ens 😉

 

Har du prøvet alt?

Men måske har din hund et problem i tarmsystemet, som det kræver lidt mere at rette op på?

Hos RigtigHundemad har vi masser af erfaring og gode råd, så tag din hund med ind til en af vores dedikerede forhandlere, så er hjælp at hente. Og den er ganske gratis!