Hvor længe er din hvalp en hvalp?

Rent mentalt er din hund først ved at være voksen, når den er 2,5 år. Men den er færdigudvokset længe før det, så spørgsmålet er så:

Hvornår skal du skifte fra hvalpefoder til voksenfoder?

Ud fra race, højde og drøjde ligger der nogle forskellige vækstkurver, så derfor er det meget individuelt fra race til race og fra hund til hund. Fælles for alle hunde er dog, at de alle har travlt med at blive store og stærke, så de kan klare sige selv i ”den vilde natur” – selvom de nu bor hjemme i sofaen.

Så det første års tid skal der være lidt mere i madskålen, end i de følgende år.

Hvis du fodrer med BARF

er udgangspunktet 10% af den ønskede kropsvægt, så længe hunden er under 6 måneder. Kommer du hjem med en 8 uger gammel hvalp på 4 kg, skal den have 400g kød om dagen fordelt på tre måltider.
Volumen reguleres gradvist ned, så når hunden er 6 måneder, er det 5% af den ønskede kropsvægt. Vejer din hvalp f.eks. 18 kg når den er 6 måneder, skal der ligge 900 g kød i skålen, og måltiderne serveres to gange om dagen.

Fra 6 måneder til 12 måneder reguleres mængden af mad fra 5% til 2%; vejer din hund 25 kg som 1-årig, skal der ligge 500 g barf i madskålen, og der er kun servering en gang om dagen.

Din hund er nu udvokset rent knoglemæssigt, så nu skal den til at sætte muskler og voksenpels.

-          Og husk nu at dette er vejledende! Kroppen vokser som den er programmeret til, så du skal altid kigge på din hund og vurdere, om den er lige nøjagtig så lækker, som den skal være.

Fodrer du med tørfoder

står der altid en masse med småt på posen. Det vigtigste er, at du kan læse, hvad foderet er sammensat af. Hvis foderet indeholder en masse naturlige og friske ingredienser, sammensat så det ligner RIGTIG mad, så kan du i princippet fodre din hvalp med voksenfoder – bare lidt mere af det.

Men hvad så med knogler og led? Hvordan ved jeg, at min hvalp får lige præcis det rigtige forhold mellem kalcium og fosfor, så den ikke vokser for hurtigt?

Igen er svaret: Ved at fodre med RIGTIGE friske ingredienser, så er det kun et spørgsmål om at servere den rette mænge!

Hvis du – selvom du foretrækker at fodre med tørfoder – kigger på måden man fodrer med BARF, så kan du måske se, at der ikke er forskel på råvarerne, kun på mængden af dem gennem hvalpens vækst.

Hos RigtigHundemad har vi naturligvis udvalgt det mest naturlige inden for tørfoder. Du kan frit vælge mellem alle varianter. Læn dig tilbage og vær tryg ved Now Fresh Puppy, Naturea Grainfree Growth eller Naturea Naturals Puppy; alle indeholder de helt RIGTIGE råvarer, som sikrer din hvalp en korrekt vækst.

Idet ingen af RigtigHundemads produkter indeholder ”mavesyreforstyrrende” elementer som hvede, majs, soja, roetrævler, cellulose og lignende, vil hvalpemaven kunne indtage al slags rigtig mad, så vær ikke bange for at friske tørfodermåltidet op med ekstra friske råvarer fra dit køleskab.

Se videoen fra Rodney Habib & Planet Paws

Men hvornår skal jeg så skifte fra hvalpetørfoder til voksentørfoder?

Forskellen på RigtigHundemads hvalpetørfoder og voksentørfoder er indholdet af protein og kalorier.

Har din hvalp nået et stadie, hvor den bliver lidt for tøndeformet, så er det her, at du skifter til voksenfoder. Det kan sagtens være allerede, når hunden er otte måneder afhængig fra race og individ.

Og så kommer vi tilbage til: Kig på din hund!

Er den slank og lækker, så fortsæt med hvalpefoder. Er den tungere end ønsket, så skru ned for mængden af hvalpefoder, eller skift til voksenfoder.

UANSET OM DU FODRER MED BARF ELLER TØRFODER: GIV DIN HVALP ET KØDBEN!

Lige så snart hvalpen får tænder, bør du servere bløde knogler for den. Ikke alene stimulerer det gummer og bidetrang, men det aktiverer hele kroppen. Kig blot på hvalpen mens den arbejder med knoglen: mund, næse, hjerne, poter, hofter….

Og hvem gider at æde paneler og sko, når man ved, at der vanker et lækkert kødben efter aftensmaden?