1. Det er godt at spise korn, hvis du hund har allergi!...?

Ting du skal vide om korn

- Er korn ”korn”, eller en mangelfuld oversættelse af ”Corn” = Majs?

 - Korn kan jo være mange ting. Både hvede, rug, havre og ris.

At putte disse kornsorter i samme hat og skælde dem ud som værende det samme, giver ingen mening. Man er nødt til at se på hvad den enkelte kornsort er for en fætter.

2. Korn er både hvede, havre og ris...

Hvede indeholder gluten. Gluten indeholder masser af protein. Det er super smart, for så behøver man ikke at putte så meget animalsk protein i tørfoderet. Vi oplever mange hunde, som reagerer allergisk på gluten, - ligesom vi mennesker også kan.

Majs er et billigt produkt. Majs har mange anvendelsesmuligheder og bliver i stor stil brugt til at fodre vores produktionsdyr. Og med billig og let tilgængelighed, er det oplagt at bruge som fyldstof i tørfoder til vores kæledyr.

Havre fås både med og uden gluten. Havre er en letfordøjelig kornsort med masser af protein og B-vitaminer. Havre kan ofte accepteres af hunde med korn- og lagermideallergi.

3. Din hund må aldrig spise hele kornet, kun skallen!..?

Ris er sundt, hvis man bruger en ordentlig kvalitet og ikke frarøver hundemaden den sunde del af riskornet. Der findes foderproducenter, der kun bruger skallen fra riskornet (risgrits), som så fungerer som kostfibre. Og problemet er, hvis dette udgør op til 40% af indholdet i posen med foder. 

 

Din hund (eller kat) er ikke skabt til at spise foder med korn! 

- er du i tvivl om denne påstand, så tjek lige hjørnetænderne....

Læs altid indholdsfortegnelsen! Står der hvede, majs og ris som første ingrediens, så er det ikke egnet føde for et rovdyr!

Bruger tørfoderproducenten ikke hele kornet, men kun dele heraf, kan det ofte skabe mere ballade en god ernæring, da kroppen kan have svært ved at optage ingredienser, som ikke kan identificeres.

Mad er som et symfoniororkester, hvor alle musikinstrumenter spiller sammen for at få en smuk helhed. Piller man stregene af violinerne og skindet af trommerne, så er der ikke meget musik tilbage.

Mad er som et symfoniororkester, hvor alle musikinstrumenter spiller sammen for at få en smuk helhed. Piller man stregene af violinerne og skindet af trommerne, så er der ikke meget musik tilbage.

Vegetabilsk proteinisolat = soja
Hydrolyseret animalsk protein = fjer og andre animalske biprodukter, som ikke er kød....

Har du tjekket indholdsfortegnelsen på din hunds/kats foder?

Ville du servere dette for din bedste ven?

Gir' du fortabt?

Bare rolig! Vi har sorteret ingredienserne for dig. 

Brug vores fodervælger og find det foder, som passer bedst til dig og din bedste ven!