Vi – RigtigHundemad – er og har altid været – klimatosser. Og hvordan harmonerer det så med at sælge råt kød? Især når hende, der har ansvaret for sammensætningen og valg af produkter, er (blevet) veganer? Det harmonerer faktisk rigtig godt! Vi skal spise, som vi er designet til, så virker kroppen optimalt.

Men fordi man er blevet veganer, er man jo ikke blevet bæredygtig. Der gror ikke mange avokadoer, bananer eller mandler i Danmark….

Spis mindre kød!

Kød – især fra okse – får skylden for meget af vores co2-udledning, og vi bliver bombarderet med, at vi skal spise mindre kød.

Og det er der da en sandhed i. Vi mennesker behøver ikke spise kød i de mængder, der er blevet almindeligt for os.

Men anderledes ser det ud for vores firbenede venner. De er altså rovdyr. De kan ikke overleve på soja og svampe. De har behov for kød, helst friskt.

Det kød, som vi benytter til RigtigHundemad og Bella’s Favorit Barf, kommer fra lokale slagterier og dermed dyr, som ikke er transporteret ret langt før slagtning. Har vi – for os danskere - mere eksotisk kød som f.eks, rensdyr og elg, så ankommer det som frostvarer fra Sverige.

Alt det kød, vi benytter, kommer fra dyr, der er slagtet til humanernæring; altså ikke på bestilling af RigtigHundemad, så kødet er tilgængeligt for højstbydende.

Kødet transporteres direkte fra slagteri til fabrikken, som producerer RigtigHundemad og Bella’s Favorit Barf. Fabrikken drives af solceller, som producerer mere strøm, end de selv bruger. Fabrikken har vores varer på deres frostlager, som også drives af solceller. Herefter sendes det direkte ud til butikkerne.

Vores fragtfirma henter de færdigpakkede paller på deres rute tilbage, så der ikke køres med tomme biler.

Dvs at RigtigHundemad:

  •        Benytter produkter, som er tilovers fra fødevareindustrien
  •        Har begrænset transporten til det minimale
  •        Har et begrænset co2-udslip ved fremstilling af produkter
  •        Ikke bruger eller har behov for opvarmning af produkterne før servering

Så i disse tider, hvor der (endelig) er kommet fokus på vores klima, så er det at fodre din bedste ven med råt kød, det mest miljøvenlige valg du kan tage.

Hvad så med snacks?

Vores snacks er tilsvarende. Råvarerne til både RigtigHundemad snacks og Naturea Treats og Snacks kommer fra lokale leverandører. De produceres i Europa (Tyskland og Spanien) og ingen råvarer eller ingredienser kommer fra Østen. Både af hensyn til din hund/kats helbred, men også af hensyn til miljøet.

Hvad så med dyrevelfærd?

Hvis vi kunne, så så vi gerne, at der ikke eksisterer produktionsdyr. I hvert fald ikke de fabrikker, som er normalen i dag.

Vi bestræber os på at alle dyr i vores poser, har haft et så indholdsrigt liv som muligt. Fritgående, græssende, legende.

De eneste grise, som du finder i et RigtigHundemad produkt, er enten vildsvin eller iberisk sortfodssvin, som lever frit.

Vi har burhøns. Men dem kan du fravælge og købe Øko-høne i stedet. Vi har burhøns fordi, det er vores tilbud til din hund: sunde kyllinger, frem for de ”naturelmarinerede” eller udenlandske gode tilbud, du finder i supermarkedet.

 

RigtigHundemads værdier er kort sagt RESPEKT. For dyrene. For miljøet. For hinanden.

Kærligst,
Lene Friis, madmor hos RigtigHundemad