Det er nok det mest stillede spørgsmål, vi får. Og det med rette. For når man vælger at kalde sit firma og sine produkter for RigtigHundemad, så vækker det både nysgerrighed og hovedrysten.

Men der er altså en mening med, at vi valgte netop dette navn.

I en verden af reklamer og hvide kitler, som formaner os om videnskabeligt bevist er bedre end naturens egne underværker, knækkede filmen altså.....

Vores dyrlæge mente, at vores hund var allergisk over for saltvand, - for de grimme røde hotspots, som hunden konstant gnavede i, kom i hvert fald ikke fra det foder, som vi havde købt i dyre domme samme sted!

Jeg har absolut intet imod dyrlæger! Tværtimod. Jeg har den største respekt for mennesker, som vælger at dedikere deres liv til at redde syge dyr. Men jeg oplever til gengæld, at ernæringsdelen udgør en meget lille del af pensum i den ellers omfattende uddannelse.

Jeg hedder Lene Friis, og jeg er opvokset i min mormors kolonihave, hvor vi trak de friske gulerødder, asparges og kartofler op af jorden, plukkede jordbær før end fuglene kom og tog dem, spiste søde kirsebær mens vi sad i træet og bagefter konkurrerede om, hvem der kunne slå de største kirsebærprutter. Intet i haven var sprøjtet, og vi fik en masse extra sunde mineraler med, fordi vi åd det hele med jord og skræl på. Stort set alle vores måltider gennem hele sommeren, kom fra haven.

Jeg er vokset op uden allergier, skavanker eller anden sygdom. Jeg har haft mæslinger, røde hunde og skoldkopper. Jeg er blevet vaccineret efter vaccinationsplanerne i 1960-70’erne, testet senere for antistoffer, så revaccination ikke blev gjort uden grund.

Dette er min opvækst, og derfor er det naturlige det RIGTIGE valg for mig.

Så navnet RigtigHundemad er synonym med det naturlige valg; mad, der kommer fra kilden, og ikke fra en maskine, som kan trylle pudevår om til hydrolyseret fjerkræsprotein med lav molekylærvægt….

Fjer...

Fjer...

Eller kød?

Eller kød?