Er det vigtigt med kornfrit foder til hunde?

De seneste år har der været hype omkring hundefoder uden korn. Mange producenter har omstillet deres produktion til også at have kornfrit hundefoder i sortimentet.

Men hvorfor? Hvorfor må hunde ikke få kornprodukter?
Ser vi tilbage i tiden, så var der sådan set ikke noget problem i at fodre sin hund med kornholdige produkter. Og madrester. Problemet er, at de kornprodukter, som oftest bliver brugt i industrielt fremstillet tørfoder, er af så ringe kvalitet, at hundene ganske enkelt ikke kan bruge det til noget. Og dertil kommer så konserveringsmidlerne.

Kornfrit hundefoder er nødt til at indeholde en kulhydratkilde til at holde det hele sammen i en kugle. Stivelse fra f.eks. kartoffel. Ofte indeholder kornfrit tørfoder store mængder kødmel (modsat ferskt kød) for at opnå et højt proteinindhold. Derfor er det vigtigt, når du kigger på indholdsfortegnelsen på kornfrit tørfoder, at der er en rimelig fordeling mellem ferskt kød og kødmel. Kødmelet er hårdt brændt og opvarmet flere gange, og kan derfor være en udfordring at fordøje og optage i kroppen. Flere hundeejere oplever, at deres hunde får dårlig mave, når de er skiftet over på et dyrt kornfrit tørfoder. Dette kan skyldes et for højt indhold af kødmel. Eller for få fibre.

Forstå indholdsfortegnelsen på dit hundefoder. Uanset om det er kornfrit eller med f.eks. ris og havre. Ris og havre indeholder ikke gluten, og kan derfor være en udmærket kulhydratkilde (til at holde sammen på kuglerne og give de vigtige fibre!) Er du i tvivl om din hund skal have hundefoder med eller uden "korn", så spørg din RigtigHundemad forhandler!

Lagermideallergi – støvallergi - begge er lidelser, som ofte er opstået pga tørfoder af ringe kvalitet. Og det værste er, at denne allergi kan gå i arv fra mor til hvalpe.